Ispanaklı Börek

Felaket

New member
Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yufka
  • 700 gram kadar ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke (Üzüm yahut elma farketmez)
Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Kalan sosa yumurta
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yufkayı ortadan ikiye kesiyoruz, sosumuzdan 3 kaşık kadar gezdirip, fırça ile her yerine gelecek biçimde sürelim.
  2. Yufkanın geniş tarafına hayli olmayacak biçimde az kavrulmuş ıspanağı ekleyip sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye yuvarlıyoruz.
  3. Tüm yufkalar sarıldıktan daha sonra kalan sosun içine 1 yumurta sarısını ekleyip, yeterlice karıştıralım ve böreğimizin heryerini gelecek biçimde sürelim.
  4. 190 derece ayarlanmış fırında üstü pembeleşene kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun????????
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst