Ispanak Açma Börek

Felaket

New member
Ispanak Açma Börek Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;

  • 1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt (Ilık)
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz ve şeker
  • Aldığı kadar un (Yumuşak hamur olmalı açması kolay olsun diye)
İç gereci için;

  • Ispanak
  • 1 adet tatlı soğan
  • 2 dilim peynir rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane (İsteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı karabiber (İsteğe bağlı)
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık süt
  • 1 kaşık sıvı yağ
Ispanak Açma Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle hamur kabına yumurta beyazı, yoğurt, maya, tuz ve şekeri ekleyip, karıştırın.
  2. sonrasındasında ılık sütü ekleyelim ve denetimi bir biçimde unu ekleyelim (Yumuşak bir hamur olmalı ki açması kolay olsun)
  3. çabucak sonrasında sıvı yağı ekleyelim ve güzelce yoğuralım hamuru toparlayıp, yarım saat dinlendirelim.
  4. İç harcımızın gereçlerini doğrayıp yıkayalım ve peynir, nane, karabiber, sıvı yağ ekleyip harmanlayalım (Tuzu tam açtığımız hamurları içi koyacağınız vakit ekleyelim ki ıspanaklarımız sönmesin)
  5. Tepsimizi yağlayalım ve hamurlarımızı açmaya başlayalım. Ben gül biçiminin verdim (İstediğiniz hali verebilirsiniz) Üzerine yumurta karışımını sürelim.
  6. 230 derece fırında denetimi pişirelim. Afiyet olsun.
Ispanak Açma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst