İncecik Hamuruyla Nefis Pizza

Felaket

New member
İncecik Hamuruyla Nefis Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su (gerekirse ilave edilir)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Açmak için su
Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peynir, sucuk, yeşil biber, siyah zeytin.(isterseniz mantar mısır falan da koyabilirsiniz)
İncecik Hamuruyla Nefis Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Uygun bir kabın içerisine ılık su şeker ve mayayı alıp karıştırıyoruz.
  2. 5 dakika mayanın etkinleşmesini bekliyoruz. Unu ve öteki gereçleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Gerekirse az az ılık su ek ediyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamurun ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Hamurumuz mayalanırken üzerine konulacak materyalleri hazırlıyoruz.
  5. Sosu için salça ve öteki materyaller ekliyoruz az bir ölçü su koyup karıştırıyoruz.
  6. Ketçap kıvamında olması kâfi. Çok sulu olursa pizza hamurumsu oluyor.
  7. Mayalanan hamuru alıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye elimizle yada merdane sayesinde açıyoruz.
  8. ilk vakit içinderda sosumuzu açtığımız hamurun her yerine gelecek biçimde yayıyoruz.
  9. daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini döküyoruz.
  10. Sırayla başka gereçleri de ekliyoruz.
  11. 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  12. Dilerseniz çabucak sonrasında üzerine de kaşar peyniri rendeleyip kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
İncecik Hamuruyla Nefis Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst