İçli Pide Kaşarlı Sucuklu Kıymalı

Felaket

New member
İçli Pide Kaşarlı Sucuklu Kıymalı Tanımı İçin Gereçler

Hamur gereçleri; ⠀

  • 7 su bardağı un⠀
  • 2 su bardağı su⠀
  • 1 su bardağı süt⠀
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ sıvı yağ⠀
  • 1 paket kuru maya yada 1/2 (yarım) paket yaşmaya⠀
  • 1 tatlı kaşığı şeker⠀
  • 1 tatlı kaşığı tuz⠀
İç materyal;

  • 300 gr sucuk
  • 600-700 gram kaşar
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 er adet kırmızı-yeşil biber
Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tercihen susam ve çörek otu
İçli Pide Kaşarlı Sucuklu Kıymalı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Su, süt ve şeker ve mayayı bir tencereye alıp yavaşça ısıtalım 5 dakika bekleyin sıcak olursa hamur mayalanmaz. ⠀⠀
  2. Un, sıvı yağ, tuz ve mayalı karışımı karıştırıp güzelce yoğurun. 2 saat boyunca üzeri kapalı bir biçimde mayalandırın.
  3. 1 saat daha sonra zıt düz yapmanız kafidir.
  4. Mayalanma sürecinden daha sonra tekrar yoğurun epeyce yumuşak gelirse yarım su bardağı un ekleyebilirsiniz.
  5. Sucukları istenilen biçimde kesip, kaşarı rendeleyip kenara kaldırın.
  6. Kıyma soğan ve biberleri orta düzeyde kavurup soğumaya bırakalım.
  7. Hamurumuzu, eşit modüllere bölünüz ve unladığınız tezgahta merdane ile açın ⠀⠀
  8. Hamuru yağlı kağıdın üzerine koyunuz.
  9. İç materyalini doldurun ve kapatın. ⠀⠀
  10. Yumurta sarısını çırpıp kenarlarına sürün. ⠀⠀
  11. 190 derecede “fansız” ayarda kenarları kızarana kadar pişirin. Sıcacık tüketin :)) afiyet olsun.
İçli Pide Kaşarlı Sucuklu Kıymalı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst