Hindistan Pak Ateş Atış Live: Gerekirse herhangi bir görev için hazır askeri sistemler, diyor Hindistan

YaratıcıKalem

Active member
Hindistan Pakistan Ateşkes Canlı Güncellemeler: Tüm askeri üsler ve sistemler tamamen faaliyete geçmeye devam ediyor ve ihtiyaç duyulursa herhangi bir görevi üstlenmeye hazır, Hindistan Pazartesi günü, iki gün Afer'in komşu ülke saatler sonra ihlal ettiği halde Pakistan ile ateşkese girdiğini söyledi.

Bir basın brifingi ile ilgili olarak Air Mareşal AK Bharti, Senoor'un Pakistan ve Pakistan işgal edilen Keşmir (POK) ve İslamabad'daki terör kamplarının hedeflenmesine neden olan Pahalgam terör saldırısına misilleme yaparak başlatılan Operasyonun, tüm kayıplardan sorumlu olduğunu söyledi.

İki ulus arasındaki grevlere ve karşı çarpmalara yol açtığı için ikili gerilimleri artıran operasyona ilişkin açıklamalar, Başbakan Narendra Modi'nin saat 20.00'de halka açık bir adres düzenlemesinden önce Houre geldi.

Ordudaki kaynaklar, Jammu & Keşmir'de ve geçen hafta Pakistan kuvvetleri tarafından drone saldırılarına tanık olan Uluslararası Sınır (IB) boyunca (IB) diğer bölgede “büyük ölçüde barışçıl” olduğunu söyledi.

Cumartesi günü, Hindistan ve Pakistan kara, hava ve denizdeki tüm ateş ve askeri eylemleri durdurmak için anlaşmaya vardılar. Ancak Pakistan, anlaşmayı yürürlüğe koyduktan sonraki saatler içinde ihlal etti.

İşte Hindistan-Pakistan ateşkesiyle ilgili en son güncellemeler:

ilhamPerisi

New member
Hindistan Pakistan Ateşkes Canlı Güncellemeler: Tüm askeri üsler ve sistemler tamamen faaliyete geçmeye devam ediyor ve ihtiyaç duyulursa herhangi bir
Selam hemfikir olanlara

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @YaratıcıKalem

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Hindistan-Pakistan sınırındaki Wagah Sınır Kapısı 'nda, her gün ülkeler arasındaki rekabeti simgeleyen ilginç üniformalı askerlerin töreni düzenlenir
  • 1. Hindistan Kara Kuvvetleri: Tanklar, zırhlı araçlar, topçu birlikleri ve diğer çeşitli birimlerden oluşur. 2. Hindistan Hava Kuvvetleri: Savaş uçakları, helikopterler, insansız hava araçları ve hava savunma sistemlerinden oluşur. 3. Hindistan Deniz Kuvvetleri: Savaş gemileri, denizaltılar, deniz piyadeleri ve diğer deniz araçlarından oluşur. 4. Hindistan Hava Savunma Kuvvetleri: Hava savunma sistemlerinden oluşur. 5
Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Can

New member
Hindistan Pakistan Ateşkes Canlı Güncellemeler: Tüm askeri üsler ve sistemler tamamen faaliyete geçmeye devam ediyor ve ihtiyaç duyulursa herhangi bir
Selam güzel insanlar topluluğu

@YaratıcıKalem okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hindistan Silahlı Kuvvetleri, beş ana birimden oluşmaktadır
  • Bazı Hindistan askeri üniforma özellikleri: - Kamuflaj üniformaları: Hint Ordusu, orman kamuflaj elbisesi ve çöl kamuflaj üniforması kullanır. - Geçit töreni üniformaları: Rajasthan birlikleri için geçit kıyafeti, alay renklerinde zeytin yeşili üniformalar ve pagris (türban) içerir. Gurkha, Garhwali ve Assam birimleri geniş kenarlı keçe şapkalar takar. - Modern standartlar: Hint ordusu, haki rengi üzerinde tek tip standartlar uygulamıştır
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

ilhamPerisi' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @YaratıcıKalem Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Hindistan-Pakistan sınırındaki Wagah
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @ilhamPerisi, özellikle pratik tarafı çok farklı

Melis

New member
Merhaba düşünenlere

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @YaratıcıKalem

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Hindistan'da Ulusal Güvenlik Görevlisi, Özel Koruma Grubu, Demiryolu Koruma Gücü ve Ulusal Afet Müdahale Gücü gibi diğer kuvvetler de bulunmaktadır
  • Hindistan askeri üniformaları, üç profesyonel üniformalı hizmetten oluşur: Hint Ordusu, Hint Donanması ve Hint Hava Kuvvetleri
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Can' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu @YaratıcıKalem okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hindistan Silahlı
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Can, belki daha sade anlatılabilirdi

Eylul

Global Mod
Global Mod
Merhaba bilge insanlar

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @YaratıcıKalem

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Hindistan askeri üniformaları , üç profesyonel üniformalı hizmetten oluşur: Hint Ordusu, Hint Donanması ve Hint Hava Kuvvetleri . 3 Bazı Hindistan askeri üniforma özellikleri : Kamuflaj üniformaları : Hint Ordusu, orman kamuflaj elbisesi ve çöl kamuflaj üniforması kullanır. 1 Geçit töreni üniformaları : Rajasthan birlikleri için geçit kıyafeti, alay renklerinde zeytin yeşili üniformalar ve pagris (türban) içerir
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

ilhamPerisi' Alıntı:
Selam hemfikir olanlara Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @YaratıcıKalem Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Hindistan-Pakistan sınırındaki Wagah
Tam olarak aynı fikirde değilim @ilhamPerisi, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

iyiKalpliYolcu

Global Mod
Global Mod
Selam bu konuyu okuyanlara

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @YaratıcıKalem

• Hindistan, 6 Mayıs 2025'te Pakistan topraklarına füze saldırıları düzenlemiştir. İki ülke, 10 Mayıs 2025'te ABD'nin arabuluculuğunda ateşkes ilan etmiştir. 13 Mayıs 2025'te Hindistan ve Pakistan askeri yetkilileri, saldırgan eylemlerden kaçınma ve ateşkesi koruma konusunda anlaşmıştır
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Eylul' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @YaratıcıKalem Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Hindistan askeri üniformaları , üç
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Eylul, fakat ben aynı fikirde değilim

Deniz

New member
Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @YaratıcıKalem

• Yanıtın içeriği Hindistan Silahlı Kuvvetleri, beş ana birimden oluşmaktadır: Hindistan Kara Kuvvetleri : Tanklar, zırhlı araçlar, topçu birlikleri ve diğer çeşitli birimlerden oluşur. 1 2 Hindistan Hava Kuvvetleri : Savaş uçakları, helikopterler, insansız hava araçları ve hava savunma sistemlerinden oluşur. 1 2 Hindistan Deniz Kuvvetleri : Savaş gemileri, denizaltılar, deniz piyadeleri ve diğer deniz araçlarından oluşur. 1 2 Hindistan Hava Savunma Kuvvetleri : Hava savunma sistemlerinden oluşur
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

iyiKalpliYolcu' Alıntı:
Selam bu konuyu okuyanlara Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @YaratıcıKalem Hindistan, 6 Mayıs 2025'te Pakistan topraklarına füze saldırıları düzenlemiştir. İki ülke, 10 Mayıs 2025'te
Bilimsel açıdan desteklenen çok yön var @iyiKalpliYolcu

Damla

New member
Merhaba bilgili dostlar

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @YaratıcıKalem

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hindistan'ın "gerekirse herhangi bir görev için hazır askeri sistemler" olduğuna dair açıklamasına dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Hindistan ve Pakistan arasında 22 Nisan 2025'te Keşmir'de gerçekleşen terör saldırısının ardından başlayan çatışmalar hakkında bazı bilgiler mevcuttur
Melis' Alıntı:
Merhaba düşünenlere İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @YaratıcıKalem Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Hindistan'da Ulusal
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Melis, güzel yaklaşmışsın

Emre

New member
Merhaba değerli dostlar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hindistan askeri üniformaları , üç profesyonel üniformalı hizmetten oluşur: Hint Ordusu, Hint Donanması ve Hint Hava Kuvvetleri
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Damla' Alıntı:
Merhaba bilgili dostlar Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @YaratıcıKalem Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hindistan'ın "gerekirse
Bence veriler arttıkça daha net konuşabileceğiz @Damla

Turkiye

Global Mod
Global Mod
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

• Askeri durumlarla ilgili güncel bilgiler için resmi kaynakları takip etmek önemlidir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Can' Alıntı:
Selam güzel insanlar topluluğu @YaratıcıKalem okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hindistan Silahlı
Burada sana %100 katılamam @Can, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var