Hindi Etli Sucuklu Sosisli Pide

Felaket

New member
Hindi Etli Sucuklu Sosisli Pide Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7.5 su bardağı un
  • (2 farklı iç harç yaptım)
1. iç harcı:

  • 600 gram hindi göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta uzunluk soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Maydanoz
  • 150 gram kaşar peyniri
2. iç harcı:

  • 150 gram sucuk
  • 6 tane sosis
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 150 gram kaşar peyniri
Üzerine:

  • 1 adet yumurtanın sarısı (Akını 2. harca ekleyelim, israf olmasın)
Hindi Etli Sucuklu Sosisli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un ve tuz hariç hamur materyalleri karıştıralım. (mayanın hazır olması için bu materyaller ılık olmalı).
  2. Karışıma un ve tuz ekleyip yoğuralım ve hamuru mayalanmaya bırakalım.
  3. Hamur mayalanırken 1. İç harç için hindi göğsünü iri kıyma halinde robottan çekip az tereyağında kavuralım.
  4. Üzerine ince doğranmış soğanı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim. Pişmesine yakın maydanoz atıp ocağı kapatabiliriz. (iyice pişmesine gerek yok, fırında da pişecek).
  5. 2. İç harç için sucuk ve sosisleri dilimleyelim. Kaşar peyniri rendeleyelim.
  6. . 2 yumurta kırıp çırpalım.
  7. Hamur mayalandıktan daha sonra bir defa daha yoğurup istediğimiz hali vererek hamuru açalım. (hamur ince açılmalı).
  8. Pidelerimizin iç materyallerini koyarkilk evvel kaşar peynirlerini daha sonra öteki materyalleri koyalım ve 240-250 derecelik fırına verelim. 10-15 dk daha sonra kızarınca fırından çıkaralım.
  9. Dilerseniz üzerlerine tekrar kaşar peyniri rendesi koyabilirsiniz.
    Afiyet olsun.
Hindi Etli Sucuklu Sosisli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst