Hazır Yufkayla Pırasalı Kol Böreği

Felaket

New member
Hazır Yufkayla Pırasalı Kol Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yufka
  • Yarım kilo pırasa
  • 2-3 adet havuç
  • 1 çay k karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı sirke
Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
Hazır Yufkayla Pırasalı Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle pırasaları küçük küçük doğrayalım ve güzelce yıkayıp süzdürelim.
  2. sonrasındasında havuçları rendeleyelim.
  3. Uygun bir tavada sıvı yağ ile pırasaları kavuralım.
  4. Pırasalar salmaya başladığında havuçları ekleyip devam karıştıralım.
  5. Pişmeye yakın olmuş pırasaya tuzu ve baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatıp kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  6. Sosu için tereyağını eritip bir kaba alınır üzerine sıvı yağ ve sirke eklenip karıştırılır.
  7. Yufkayı ortadan bölüp sosdan her yerine gelicek halinde üzerine fırça sayesinde sürün.
  8. Yufkanın geniş olan kısmına pırasalı harcımızdan koyup düzeltip saralım.
  9. Yağlı kağıt serili tepsiye ortasından başlayarak saralım.
  10. Başka yufkaları da tıpkı biçimde sarin ve tepsiye alın.
  11. daha sonra yumurtanın sarışını fırça ile üzerine sürelim.
  12. En sonunda çörek otu yahut susam ile serpiştirip evvelde ısıtılmış 180 derece fırında üzeri ve altı pişene kadar pişirelim.
  13. Fırından çıktıktan daha sonra üstünü bezle örtüp 10-15 dk dinlendikten daha sonra servise hazır afiyet olsun .
Hazır Yufkayla Pırasalı Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst