Hazır Yufkadan Su Böreği

Felaket

New member
Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 tane yufka
Sosu için:

  • 1 şişe maden suyu
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 çay bardağı süt
  • 3 /4 yemek kaşığı tereyağı
iç harcı :

  • 250 gram lor peynir
  • Yarım demet maydanoz
Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce sosumuzu yapalım. Yumurta ,süt, maden suyu,sıvı yağ hepsini güzelce çırpalım artık de maydanoz ve lorumuzu karıştıralım.
  2. İç harcını hazırlayalım tepsimizi tereyağ ile yağlayalım.
  3. Bir yufkayı tepsiye serelim ortasına hazırladığımız sosdan dökelim.
  4. yine yufka serelim tepsinin ortasında yufkayı toparlayalım her katına sos dan dökelim
  5. 4. Katında iç harcımızı koyalım sosumuzu dökelim.
  6. yeniden yufkaları tepsiye döşeyelim.
  7. Yufkamız bitince en alta koyduğumuz yufkanın dışar da kalan kısımları tepsinin üstüne gerçek kutlayalım.
  8. Kalan sosumusun içine bir tane yumurta sarısı koyalım.
  9. En son böreğimizin üstüne sürelim .
  10. 4/5 yerine tatlı kaşığı ile tereyağ koyup üstünü streç ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.
  11. 180 derecelik öncesinden ısınmış fırında 30/35 üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Hazır Yufkadan Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst