Hazır Yufkadan Pratik Gözleme(Sahurda_Kahvaltıda)

Felaket

New member
Hazır Yufkadan Pratik Gözleme(Sahurda_Kahvaltıda) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yufka
İsteğe göre;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peynir
  • Lor peynir
Hazır Yufkadan Pratik Gözleme(Sahurda_Kahvaltıda) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kullanacağımız peynirleri rendeliyoruz(istediğiniz harç olabilir,peynirli harca maydanozda koyabilirsiniz).
  2. Yufkaları ortadan ikiye kesiyoruz.
  3. Yufkanın uç kısmına kenarlarına gelmeyecek biçimde koyuyoruz. (haşlanmış patates rendesi,pirinçsiz ıspanak yemeğinizden kalmışsa koyabilirsiniz).
  4. daha sonra paylaştığım fotoğraflarda da var kenarlarından katlayıp geniş bi biçimde dörde katlıyoruz.
  5. 1 çay kaşığı kadar yağı tavamıza koyuyoruz.
  6. Tava yüksek ateşte ısınınca gözlememizi tavaya alıp orta ateşte alt üst kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  7. Piştikten daha sonra isteğe bağlı tereyağı sürüyoruz.
  8. Pratik ve epeyce lezzetli,az materyalli bu tanımımı kesinlikle denemelisiniz.Afiyet olsun
    ❤
    .
Not:Market yufkaları kuru olabiliyor bu durumda yufkalarınıza 2 yumurta,4 yemek kaşığı sıvı yağ,4 yemek kaşığı süt karışımı sos dan sürüp iç harcınızı koyup katlayın. (benim yufkalarım inceydi sos kullanmadan yaptım).

Not2:Sahur da yada ondan sonrasında pişirecekseniz ortalarına kapak ya da streç koyun.

Hazır Yufkadan Pratik Gözleme(Sahurda_Kahvaltıda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst