Hazır Yufkadan Kremalı Sosuyla Patatesli Börek

Felaket

New member
Hazır Yufkadan Kremalı Sosuyla Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 paket yemeklik krema
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (Klasik çay bardağı)
Börekleri yaptıktan daha sonra bulamak için;

  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Üstüne sürmek için;

  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu
İçi için;

  • 1 kg patates
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
Hazır Yufkadan Kremalı Sosuyla Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce içi için patateslerimizin kabuğunu soyup tuzlu suda haşlayalım. Pişen patateslerimizi pürüzsüz bir biçimde sıcakken ezelim.
  2. Tencereye küp küp doğranmış soğanlarımızı ve yağı koyup tuzunu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım. Ocağı kapattıktan daha sonra kavrulan soğanlara kırmızı toz biber ekleyip karıştırılalım. Püre haline getirilmiş patateslerin üzerine döküp karıştıralım.
  3. Soğuması için biraz bekleyelim.
  4. Derince bir kaseye maden suyunu,kremayı,sıvı yağı koyup uygunca karıştıralım.
  5. Birtane yufkamızın üzerine bir kepçe sos dökelim. Fırçayla her tarafına sürelim. sonrasındasında ikinci yufkayı da sosladığımız yufkanın üstüne koyup onuda bir kepçe sos döküp fırça yardımı ile her tarafına sürelim.
  6. Önce üçgen halinde dört kesime keselim. çabucak sonrasında bir dört modüle daha keselim. Kenarlarına patatesli harcımızdan koyup sigara böreği üzere saralım.
  7. Sosunu emmesi için tepsiye dizelim. Öteki yufkaları da tıpkı biçimde yaptıktan daha sonra 10 dk kadar bekletelim.
  8. Bu ortada börekleri bulamak için sosunu da hazırlayalım. Derince bir kabın içine sıvı yağ ve suyu koyalım. Tepsimizi tereyağı ile yağlayalım
  9. . Börekleri bu sosa bandırıp yağladığımız tepsiye dizelim. İsterseniz 2 tepsi olarak hazırlayabilirsiniz. Ben güç tasarrufu için tek tepsilik hazırladım.
  10. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam çörek otu seepiştirelim. 200 derece öncesinden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
  11. Soğuduktan daha sonra ayranla yahut çayla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: İstediğiniz rastgele bir içlede yapabilirsiniz

Hazır Yufkadan Kremalı Sosuyla Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst