Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği)

Felaket

New member
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı su
  • 3su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Suyu ve tuzu bir tencereye alıp, kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan daha sonra süratlice karıştırarak unun tamamını ekleyelim tapaklanmaması için karıştırmayı bırakmayalım.
  3. Hamur toparlanınca 5 dakika kadar alttan üst edip, pişmesini sağlayalım.
  4. Servis tabağına alıp öbür pak bir kaşığı suya batırıp, kaşığın zıddıyla hamurun ortasını havuz üzere açalım.
  5. Tereyağını bir tavada eritelim 1-2 dakika karıştırarak kaynatalım ve hamurun ortasına dökelim afiyet olsun.
Havuzlu Papa (Gürcü Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst