Haşhaşlı Çörek

Felaket

New member
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 6 -7 su bardağı un(kıvama göre ölçü değişebilir)
İç materyalleri;

  • Haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda ılık süt, şeker ve yaş mayayı eritelim.
  2. ondan sonrasında başka gereçleri katalım ve hamurunuzu yoğuralım.
  3. Ben 6 bardak un kullandım. Fakat kıvama bakılırsa arttırılıp azaltılabilir. (yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim).
  4. Mayalanması için üzerine streç ile kapatalım ve 40-45 dakika mayalandıralım.
  5. Harcı için haşhaş ezmesini ve sıvı yağı karıştırıp biraz kıvamını açalım.
  6. Mayalandıktan daha sonra hamuru üç eşit kesime bölelim.
  7. Birinci bezeyi merdane yardımı ile hayli ince olmayacak biçimde açalım ortasına harcımızdan bir kısım alıp her yerine eşit gelecek biçimde yayalım. (her yerine denk gelmediği vakit hamuru kenarlarında katlayıp geri açarak o biçimde ezmenin gelmesini sağlayabilirsiniz).
  8. daha sonra açtığımız hamurunuzu baştan ince biçimde başlayarak rulo halinde sarıp iki parmak genişliğinde keselim yağlı fırın tepsimize dizelim.böyle başka bezeleri de yapalım.
  9. Hepsi bittiğinde üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece öncesinden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar denetimli pişirelim. Benim fırınında 40 dakika ülkü oldu. (hızlı pişiren fırınlarda denetimli pişirilmeli. Mühleti azalabilir).Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
    ❤
    .
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst