Harika Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız)

Felaket

New member
Süper Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız) Tanımı İçin Materyaller

Ön mayası için 1 kaseye;

  • Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak su
  • 1 paket yaş maya yada kuru maya
  • 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
Başka gereçler;

  • 1 su bardağı ılık süt yada ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 100 gram eritilmiş soğuğa yakın ılık margarin
  • 1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • Alabildiğince elenmiş un (benim 7-7,5 su bardağı kadar aldı lakin siz denetimli bi biçimde azar azar ekleyin hamur yavaşça ele yapışacak kıvamda olacak)
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu yada haşhaş
Mükemmel Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle bir kaseye sıcak suyu ve maya ve toz şekeri koyup, karıştıralım.
  2. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim.
  3. Bir yandan bir kaba ılık sütü koyalım.
  4. Bir yoğurma kabına kabarmış olan mayalı şeker su karışımını ekleyelim.
  5. ondan sonrasında eritilmiş ılık olan margarini yumurta akını başka bir kasede bi hoş tel çırpıcıyla yada çatalla düzgünce çırpalım ve kremsi hale getirelim.
  6. Bu karışımın niçini poğaçaların yumuşacık soft halin olmasını sağlıyor.
  7. 1 çay bardağı sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin bir daha karıştıralım.
  8. Çırpılan yumurta akını margarin karışımını ekleyip ve tuzunuda koyup son bir defa karıştıralım.
  9. En son elenmiş unu yavaş yavaş denetimli bi biçimde koyup ortada bi yoğurarak hamurun kıvamına bakın.
  10. Hamur güzel kıvama geldiğinde üzerini örtüp yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.
  11. daha sonrasında hamurdan kesim koparıp 1 tane bezeyi tezgah yada masa üzerinde istediğiniz biçimde yuvarlak yada yassı yapın.
  12. daha sonra bir ucunu bir yana öbür ucunu aykırı yana kıvırıp uçlarını birleştirelim.
  13. Hamur bitene kadar bu sürece devam edelim.
  14. Tepsiye dizip 20 dakika tepsi mayasında bekletelim.
  15. daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran susam ve çörek otu serpip öncesinden ısıtılmış 190 derecelik fırında denetimli olarak pişirin.
  16. Pişen poğaçaları fırından çıkarıp üzerini pak bir bezle kapatıp 20 dakika birinci sıcaklığın geçmesini ve yumuşacık olmasını bekleyelim.
  17. daha sonradan ister çayın yanında ister kahvaltıda afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.
Bu tanımı deneyin tez ediyorum öbür tanım denemeyeceksiniz???????????????? şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir daha sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.

Not: bu tanımın hamuruyla çeşitli açmalar yapabilirsiniz. Bu tanımın ölçüleriyle 1 tepsiden çok poğaça çıktı.

Not; ben sade yaptım isteyen peynirli yada patatesli, zeytinli, nutellalı yapabilir.

Bu poğaçanın hamuruyla açma yapabilirsiniz.

Mükemmel Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst