Hamuru Kekikli Ve Sarımsaklı Pizza

Felaket

New member
Hamuru Kekikli Ve Sarımsaklı Pizza Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu yada 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Sosu için;

  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;

  • Sucuk
  • Salam
  • Kapya biber
  • Yeşil biber
  • Zeytin
  • Mısır
  • Kaşar peyniri
Hamuru Kekikli Ve Sarımsaklı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ilık su, süt, maya ve şekeri karıştıralım ondan sonrasında unu ve tuzu kekik ve sarımsağı ekleyip yoğuralım.Eğer un az gelirse ekleyebilirsiniz.
  2. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde ettikten daha sonra üzerini streçleyip 45 dakika 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  3. Sosu için domatesi soyup büyükçe dilimleyelim üzerine salça, fesleğen ve zeytinyağını blendırdan geçirelim.
  4. Üzeri için olan gereçlerimizi doğrayalım.
  5. Üst materyalleri dilediğiniz üzere seçebilirsiniz.
  6. Hamur mayalandıktan daha sonra ikiye bölün.
  7. Elimize biraz yağ alıp elimizle yuvarlak olarak açalım merdane yada oklava kullanmayın ortasındaki kabarcıkları söndürür ve hamurumuz pişerken şişmez.
  8. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye hamurumuzu alıp evvel sos ondan sonrasında kaşar peynirini seriyoruz ve öbür gereçlerimizi ekliyoruz.
  9. Evvelce ısıtılmış 200° fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. :).
Hamuru Kekikli Ve Sarımsaklı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst