Gül Böreği

Felaket

New member
Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • Lumpia hamuru (40lık)
  • 4 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı gül böreğin üzerine)
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tepsi/ 2 adet tepside lazım olabiliyor
  • 1/2 (yarım) adet tepsi kağıdı tepsilerin üzerine
İç harcı:

  • Maydanoz
  • Beyaz peynir
Dışına:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel böreğimizin sosunu hazırlıyoruz. Bir kaba 1,5 su bardağı süt. Üzerine 1,5 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 paket kabartma tozu ekliyoruz.
  2. Ekledikten daha sonra yeterlice çırpıyoruz.
  3. daha sonrasında bir tabak alıyoruz içine ince ince doğradığımız maydanozu koyuyoruz.
  4. Ardına 2 adet büyük beyaz peyniri ezip maydanozla karıştırıyoruz.
  5. daha sonrasında lumpia paketimizi alıp hamurları tek tek çıkartıp bir taba koyuyoruz.
  6. O süreç bittikten daha sonra lumpia hamurumuzu alıp sosumuza batırıyoruz.
  7. ondan sonrasında hamurumuzu tabağa koyup üzerine peynirimizi koyuyoruz ince ince sarıyoruz.
  8. Sardıktan daha sonra çeviriyoruz halka biçiminde. O biçim gül hali veriyor. Tepsimize diziyoruz.
  9. Hepsini o biçimde yaptıktan daha sonra üzerine yumurtanın sarısını sürüyoruz ve susamımızı ekliyoruz.
  10. 180 derecede evvelinde ısıtılmış fırınımıza koyuyoruz.
  11. Üzeri uygunca kızardıktan daha sonra sunumunuzu yapabilirsiniz.Afiyet olsun. ????.
Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst