Gül Böreği

Felaket

New member
Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg hazır taze yufka
  • 500 gram ıspanak
  • 500gr pırasa
  • 500 gram lor
  • 1 demet ısırgan otu
Sosu için:

  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanak ve ısırgan otunu ince ince doğrayıp derin kaplara ıslatıyoruz.
  2. Bir kaç su yıkadıktan daha sonra yıkanmış ince doğranmış pırasa ve loru içerisine ekleyip karıştırıyoruz.
  3. İçerisine 3 yemek kaşığı zeytin yağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı acı toz biber ekliyoruz.
  4. İç harcı elinizle güzelce sıka sıka karıştırın.
  5. Sosu için çiçek yağı zeytin yağı un sirke ve tuzu bir kapta uygunca çırpın.
  6. Dörde böldüğümüz yufkaya bu sostan sürüyor ve iç harcı ekleyip sarıyoruz.
  7. Tepsiye dizdikten daha sonra üzerine de sos sürün.
  8. 180 derece fırında 45 dk üstü kızarana kadar pişirin.Deneyen hanımlar sahiden mükemmel bir lezzet ????.
Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst