Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek

Felaket

New member
Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 8-9 su bardağı un
  • Fırın poşeti
Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yoğurma kabına su, maya, bal ve tuzu ekleyelim. çabucak sonrasında denetimli olarak unu ekleyip, hamur yoğuralım. Hamurun üzerimi kapatıp, 1 saat mayalandıralım.
  2. Mayalanan hamuru dört modüle bölelim. Böldüğümüz bezeleri elimizde biraz açıp daha sonra zarf biçimde kapatıp tekrar beze haline bitirelim.
  3. Dört bezeye de tıpkı süreci yaptıktan daha sonra her birini başka fırın poşetine koyalım. Üzerine un serpelim 15 dakikada bu biçimde mayalandıralım.
  4. sonrasındasında üzerine bıçakla çizik atarak 200 derecede evvelde ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim. Kızarınca pişmiştir aslına bakarsanız epey lezzetli çıtır çıtır konutunuzu mis ekmek kokusu saracak deneyenlerin şimdiden afiyet şifa olsun.
Fırın Poşetinde İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst