Fındıklı Cevizli Tahinli Çörek

Felaket

New member
Fındıklı Cevizli Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 100 gram eritilmiş tereyağ
  • 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
İç harcı için;

  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağından biraz fazla tahin
  • Yarım çay bardağı tereyağ
Fındıklı Cevizli Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için; ılık süt ve maya karıştırılıp, akabinde öbür gereçler sırasıyla eklenir ve yoğurulur (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak) kıvam alınca üzeri kapatılır mayalanması için 1 saat kadar bekletilir.
  2. Bu sırada iç harç hazırlanır. Bütün materyaller uygun bir kaba alınıp karıştırılır macun kıvamı aldırılır.
  3. Mayalanan hamur tezgaha alınıp merdane yardımı ile bütün olarak açılır. Üzerine hazırladığımız harcın tamamı dökülür ve yayılır. Hamur rulo biçiminde sarılır 2 parmak genişliğinde kesilir.
  4. Kesilen hamurlar tepsiye yerleştirilip ortasından pipetle bastırılır. Yumurta sarısı sürülüp, 180 derecelik fırına verilir yaklaşık 20 dk pişirilir.
Fındıklı Cevizli Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst