Erzurum İçli Kete

Felaket

New member
Erzurum İçli Kete Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • Tuz
Ortası için

  • Sıvı yağ
Erzurum İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamurumuzu yapacağımız kaba süt, şeker ve mayayı koyup karıştıralım başka materyalleri de katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
  2. Bu tanımdan 1,5 tepsi çıkıyor.
  3. Mayalanmış hamurumuzu 12 eşit kesimlere bölelim ve açmaya başlayalım.
  4. Hamurumuzu orta uzunluk tepsi büyüklüğünde açalım içine sıvı yağ sürelim ve ortadan ikiye bölelim.
  5. Hamurumuzun içine harcımızı yayıp gül böreği formunda saralım.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
  7. Bu süreci başka bezelere de uygulayalım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürün ve evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin
    ❤
    .
Erzurum İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst