Elmalı Turta

Felaket

New member
Elmalı Turta Tanımı İçin Materyaller

Elmalı harcı için;

  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için;

  • 1 paket katı yağ (Eritilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya tozu
  • 4-4,5 su bardağı un
Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, tavaya alalım üzerine 1 çay bardağı şeker ekleyelim güzelce pişirelim, suyunu çekip yumuşayınca ocağı kapatalım tarçını ekleyelim karıştıralım.
  2. Hamurumuz için materyallerini (Şeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya tozu, eritilmiş yağı ve unu) sırasıyla ekleyelim, ele yapışmayan hamur elde edelim.
  3. Hamurun yarısından da az kesim koparıp buzdolabına koyalım, geri kalan hamuru dikdörtgen borcama az sıvı yağı ekleyelim güzelce yayalım hamurumuzu elimizle bastırarak tabanı gözükmeyecek biçimde düzeltelim.
  4. Elmalı harcını alıp hamurumuzun üzerine güzelce yayalım, buzdolabındaki hamuru alıp rende sayesinde harcımızın üzerine heryerini örtecek biçimde bitene kadar yapalım.
  5. Evvelce ısıtılmış 175-180 derece alt-üst ayarında 30 dk pişirelim. Şimdiden afiyet olsun ???? Elmalı kurabiye tanımıma de sayfamdan ulaşabilirsiniz.
Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst