El Açması Soğanlı Gözleme

Felaket

New member
El Açması Soğanlı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kadar kuru soğan
  • 4- 5 tane yeşil biber
  • 5- 6 tane cin biberi
  • 3 yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • Maydanoz
  • 4 – 5 tane domates
Hamuru için ;

  • 2 kg kadar un
  • 2 su bardağı ilik süt
  • 1 paket kuru maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar ılık su
El Açması Soğanlı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce hamurunu yoğuralım, içi hazırlarken mayalansın .
  2. Bunun için evvel unu derin bi kaba alalım ,üzerine biraz tuz, 1 paket kuru maya ekleyelim .
  3. Sütü yavaşça ısıtalım, ayrıyeten yoğururken ekleyeceğimiz suyu da ısıtalım ikisi de ılık olsun ki çabuk mayalansın .
  4. daha sonra yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.
  5. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bi hamur olsun hamuru üzerini kapatıp bir kenarda mayalanmaya bırakalım.
  6. hemen sonrasında soğanları doğrayalım.
  7. Tencereye alalım sıvı yağ ekleyelim ocağın altını yakalım pişmeye bırakalım.
  8. Diğer tarafta tüm biberleri doğrayalım ,üzerine ekleyelim altını biraz kısıp pişirelim.
  9. Soğanlar biberler uygunca kavrulunca domatesleri doğrayıp ekleyelim.
  10. sonrasındasında salçasını ekleyelim salçayla kavuralım.
  11. hemen sonrasında tüm baharatlarını ince kıyılmış maydanozu ekleyelim tuzunu ekleyelim bir iki dk daha kavurduktan daha sonra altını kapatalım.
  12. Mayalanmış hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım ondan sonrasında o bezeleri tek tek açalım ortasına soğanlı içten koyup kapatalım iki tarafı da kızarıncaya kadar tavada pişirelim.
  13. Aynı biçimde peynirli de yaptım ben hepsini birebir biçimde yapıp pişirdikten daha sonra gözlemelerimiz servise hazırdır afiyet olsun ????????????.
El Açması Soğanlı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst