El Açması Ispanaklı Börek (Herkes Tanımını İsteyecek)

Felaket

New member
El Açması Ispanaklı Börek (Herkes Tanımını İsteyecek) İçin Gereçler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pakmaya
  • 7 su bardağı un (siz bir daha dikkatli koyun benim unum ince un)
Yağlamak için;

  • 150 gram tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
İç gereci;

  • 2 demet ıspanak
  • 3 adet soğan
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvıya
Üzerine sürmek için ;

  • 1 yumurta sarısı
El Açması Ispanaklı Börek (Herkes Tanımını İsteyecek) Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur için; Ilık olan sütümüzü ve suyumuzu bir kaba alıyoruz .
  2. Üzerine sıvı yağ, bir bütün yumurta, şeker ve bir yemek kaşığı mayamızı katıyoruz.
  3. Hamuru birinci bir su bardağı un ile tomurcuklar gidene kadar elimizle eziyoruz .
  4. Bu süreci 3 bardak gelene kadar devam ediyoruz (bu sayede hamurunuz fazlaca hoş olacak ve dışı çıtır içi yumuşacık bir börek olacak)
  5. 3 bardak unu koyup yoğurduktan daha sonra 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ekliyoruz (bu sayede hamuru mayaya küstürmemiş olup hamurun midemizde rahatsız ol olmamasını sağlıyoruz).
  6. Öbür kalan unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  7. 40 dk mayalanmaya bırakıp iç gerecini yapıyoruz.
  8. İç gereç ben ıspanaklı yaptım dileyen istediğini koyabilir.
  9. Ispanakları bir parmak inceliğinde doğrayıp 5 sefer sudan geçirip yıkıyoruz.
  10. 3 adet soğanları piyazlık doğrayıp tavaya alıyoruz .
  11. Sıvı yağ koyup yavaşça pembe olunca kırmızı toz biberi ekleyip üzerine ıspanakları koyuyoruz.
  12. yavaşça kavurduktan daha sonra karabiber, tuzunu ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  13. Sos tenceresine tereyağı alıp erittikten daha sonra altını kapatıp üstüne sıvı yağı ekliyoruz.
  14. Mayalanan hamurumuzu masaya alıp mayası gitmesi için dıştan içe yanlışsız bastırmadan yuvarlak hal veriyoruz.
  15. 10 eşit kesime bölüp tek tek açmaya başlıyoruz.
  16. Hamurunuzu az un ile birlikte açabildiğiniz kadar ince bir biçimde açın.
  17. Açılan hamurumuzu yağlayıp bir kenarını içe gerçek kıvırıp tekrar yağılıyoruz.
  18. daha sonra başka yanı içe gerçek katlayıp tekrar yağ sürüyoruz daha fotoğrafta ayrıntılı biçimde gösterdim.
  19. Hamurlar bitene kadar tıpkı sürece devam edip bitiriyoruz.
  20. Yağlanan hamurları bir merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde epeyce bastırmadan uzun geniş biçimde açıyoruz kenarına ıspanaklı harçtan koyup sarıyoruz.
  21. Tıpkı süreci öteki hamurlara yaparak tepsiye diziyoruz.
  22. Ben 4 modüle kestim dileyen 6 eşit modüle bölebilir.
  23. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ile süsleyerek evvelde ısıtılmış 190 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirilebilir.
Not ;böreği akşamdan yapıp sabah kahvaltınıza pişirebilirsiniz.

Birde ben yumurta sarisini yağı ısıttığım sos tenceresine kırıp kalan az birşey yağ ile karıştırıp sürdüm, ortasında bir tatlı kaşığı kadar yağ kalmıştı yapacaklara şimdiden afiyet olsun.

El Açması Ispanaklı Börek (Herkes Tanımını İsteyecek) Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst