El Açması Börek

Felaket

New member
El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
İç gereç:

  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz
Arasına sürmek için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Peynirleri karıştırıp maydanozu ince doğrayıp iç harcı hazırlayalım.
  2. Sıvı yağ ve tereyağını bir tavada tereyağ eriyecek biçimde eritelim.
  3. Hamur materyallerinin hepsini karıştırıp hamur yoğuralım. 10 dk dinlendirmek kâfi.
  4. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  5. Ayrı bir kapta nişasta ve unu eşit ölçüde karıştıralım.Hamuru açarken bu karışımı kullanıyoruz.
  6. Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açalım.
  7. Aralarına 2 yemek kaşığı kadar eritilmiş yağdan sürelim. 4 hamuru üst üste koyalım bu türlü.
  8. En son dörtlü hamuru açabildiğimiz kadar büyük açalım.
  9. Ortadan ikiye keselim. Geniş olan kısma iç harcı yerleştirip rulo halinde saralım.
  10. Tepsiye bu türlü dizelim.
  11. En son üzerine kalan yağdan sürelim.
  12. Susam çörek otu isteğe nazaran atılabilir.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst