El Açması Baklava Hamurundan Çıtır Çıtır Börek

Felaket

New member
El Açması Baklava Hamurundan Çıtır Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke (üzüm ,elma fark etmez)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
Açmak için;

  • Buğday nişastası (mısır nişastası da olabilir)
İç materyali için;

  • 3 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
İç ve dış sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
El Açması Baklava Hamurundan Çıtır Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle büyük bir kabın içine ılık süt, sıvı yağ, tuz,sirke ve kabartma tozunu ek edelim bi hoş karıştıralım.
  2. Unu denetimli biçimde yavaş yavaş ekleyip yoğuralım.
  3. Ele yapışmayacak biçimde kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
  4. Hamurun üstünü kapatalım en az 15 dakika dinlendirmeye alalım.
  5. O sırada patatesleri soyup haşlayalım.
  6. Küçük bir tencereye doğradığımız soğanımızı kavuralım.
  7. Soğanlar pembeleştikten daha sonra salçamızı ekleyip kavuralım.
  8. En son haşladığımız patatesi ve baharatları ekleyip patatesleri çatalla ezelim 2 dakika daha kavurup ocağın altını kapatıp soğumaya alalım.
  9. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük olacak biçimde koparalım ve yuvarlayalım. Bende 20 adet beze çıktı.
  10. Hamuru birinci olarak merdane sayesinde tek tek açalım ve ortalarına nişasta serpelim.
  11. Oklava ile hamur epey ince olmayacak biçimde açalım.
  12. Yufkanın içine süt ve sıvı yağ sosumuzdan fırça sayesinde her tarafına sürelim.
  13. Patates harcımızdan da yaydıktan daha sonra böreği saralım ve bıçak sayesinde 4 e bölüp keselim.
  14. böyle böreklerimizi yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim ve üzerine sosumuzu fırça sayesinde sürelim.
  15. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınımıza verelim.
  16. Üzeri pembeleştikten daha sonra fırından alalım.
Servise hazır.

Afiyet olsun ????????.

El Açması Baklava Hamurundan Çıtır Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst