El Açma Ispanaklı Börek

Felaket

New member
El Açma Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta (sarısı üzerine, beyazı hamurun içine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • Alabildiği kadar un
  • İç malzemeler
  • 400 gram ispanak
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Bir kase beyaz peynir
Hamuru açmak için;

  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
Açtığımız hamurun üzerine sürmek için;

  • 100 gram eritilmiş tereyağı
El Açma Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İç harcı için: Tavaya sıvı yağ ve küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
  2. Ayıklayıp temizlediğimiz ıspanakları ekleyip bir cins çeviriyoruz. (pişmeyecek) baharatları ekleyip ocaktan alıyoruz.
  3. Malzemelerimizi bir kaba alıp kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuruyoruz. (mayalanmasına gerek yok. ).
  4. 10 beze yapıyoruz ve tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
  5. Üzerine ertilmiş tereyağı ve ıspanak harcından ve peynir serpiyoruz.
  6. Rulo yapıp tepsiye alıyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.
  8. 200 derecede 30 dakika fırında pişirin.
El Açma Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst