Felaket
New member
Doowap (Fransız Çikolatalı Pamuk Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 300 g un
- 50 g toz şeker
- 150 g süt
- 1 orta yumurta
- 40 g tereyağ
- 15 g yaş maya yahut 7g instant maya
- Bir fiske tuz
- 150 g damla çikolata
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü
- Süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur makinesinin içerisine yumurta ,maya, süt, toz şeker ,vanilya özünü koyup çırpalım.
- Üzerine un ve bir fiske tuzu ek edip hamur makinenin kenarlarını bırakana kadar çırpmaya devam edin.
- Ardından tereyağı koyup 10 dakika çırpmaya devam edin.
- Hamur lastik üzere olmalı ve yavaşça ele yapışmalı.
- Üzeri kapalı 2 saat mayalandırmaya bırakın.
- Mayalanan hamurun havasını alıp damla çikolatayı koyup yeniden 1 dakika yoğurun.
- 8 eşit bezeler elde edin ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
- yine üzerine pak bez örterek 1 saat tepside mayalandırın.
- En son üzerlerine süt sürüp 180 derece fanlı fırında kızarana kadar pişirin yaklaşık 15 dakika ( denetimli pişirin). ????Afiyet olsun ????.