Doktorlar Deprem dehşeti'nin ortasında Bangkok Street dakikalarında bebeği teslim et

YaratıcıKalem

Active member
Bangkok:

Bangkok'taki doktorlar Tayland'daki büyük deprem sırasında polis genel hastanesinin dışındaki sokakta bir bebek teslim ettiler. Titremler Cuma günü vurulduğunda kadın ameliyat oldu ve doktorlar hastaneyi tahliye etmek zorunda kaldı. Hastanenin sözcüsü polis Albay Sirikul Srisanga, hasta tıbbi ekipler tarafından hastaneden gerçekleştirildi ve sağlık personeli ile çevrili bir erkek bebek doğurdu.

Olayın Haberları, sosyal medyada yaygın olarak paylaşıldı ve hastane personelinin açık havada teslimatına yardım ettiği için bir sedye üzerinde yatan kadını gösterdi. Görüntülerde, diğer hastane hastalarının çok sayıda sedyesi, doktorların tedavisine devam ettiği avlulara kaydırılabilir.

Deprem sırasında görüntüler #Bangkok Parkta bir bebek doğdu
😭
'' Deprem sırasında doğdum '' anlatacak bir hikaye waht #แผ่นดินไหว #Deprem #MyanMarearthquake #bangkokearthquake #ตึกถล่ม pic.twitter.com/7e0fdzfpef

– Miia
🩵
(@i30199) 28 Mart 2025
Tayland Enquirer'a göre, deprem meydana geldiğinde kadın ameliyatın ortasındaydı. Polis Teğmen Albay Jiramrit, “Karın duvarını kapatırken depreme meydana geldi. Cerrahi ekip hastayı dengelemeye ve daha güvenli bir yere tahliye etmeye karar verdi.” Dedi.

“Yeniden mesele üzerine, hastanın bağırsak fıtıkları riskini ve yay döngülerinin dış havaya potansiyel olarak maruz kalmasını önlemek için hemen karın kapanması gerektiği belirlendi. Aciliyet göz önüne alındığında, cerrahi ekip, 10 dakika içinde operasyon odasının dışındaki steril bir ortamda karın duvarının nihai kapanmasıyla ilerledi.”

Cerrah, hastanın ve bebeğin şimdi istikrarlı durumda olduğunu ve bir hastane odasında iyileştiğini ekledi.

Önlem, hastanenin belirli bir deprem müdahale planı olmadığı için alındı ve hasta güvenliğine öncelik veren Yangın Tahliye Planı 3'ü takip etti.

Hastalar belirlenen üç bölgeye yerleştirilirken, inşaat mühendisleri binaları yapısal bütünlük açısından değerlendirdi.

Myanmar depremi

Cuma günü yerel saatte yaklaşık 12: 50'de büyüklükte vurulan Myanmar'da iki güçlü deprem ölçüm 7.7 ve 6.4. Titremler Tayland'da birkaç AEA'daydı ve binaların sallanmasına, yüzme havuzlarının taşmasına neden oldu.

Myanmar'daki güçlü bir depremden gelen ölümler, ülkenin en büyük ikinci şehrine çarptığında çöken binaların molozundan daha fazla bedene çekildi.

Tayland'da, Bangkok şehir yetkilileri şimdiye kadar altı kişinin ölü olduğunu, 26'sının yaralandığını ve 47'sinin hala başkentin popüler Chatuchak pazarının yakınındaki bir şantiyeden kayıp olduğunu söyledi.

Deniz

New member
Bangkok

Bangkok'taki doktorlar Tayland'daki büyük deprem sırasında polis genel hastanesinin dışındaki sokakta bir bebek teslim ettiler. Titremler Cuma
Merhaba sohbete dahil olanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş

ilhamPerisi' Alıntı:
Merhaba oyun severler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @YaratıcıKalem Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @ilhamPerisi, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Can

New member
Bangkok

Bangkok'taki doktorlar Tayland'daki büyük deprem sırasında polis genel hastanesinin dışındaki sokakta bir bebek teslim ettiler. Titremler Cuma
Selam maceraperestler

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @YaratıcıKalem

Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

ilhamPerisi' Alıntı:
Merhaba oyun severler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @YaratıcıKalem Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor
Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde bence fazla yüzeysel kalmış

Emre

New member
Bangkok

Selam iyi insanlar

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @YaratıcıKalem

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

ilhamPerisi' Alıntı:
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @ilhamPerisi

iyiKalpliYolcu

Global Mod
Global Mod
Bangkok

Merhaba değerli arkadaşlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @YaratıcıKalem, gerçekten emeğine sağlık

Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Deniz' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Sert olacak ama bu yorum biraz tek
İşin teorik kısmı kadar uygulama tarafı da sıkıntılı @Deniz, buna dikkat çekmen güzel olmuş

Eylul

Global Mod
Global Mod
Bangkok

Merhaba araştırmacılar

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @YaratıcıKalem

@YaratıcıKalem anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Tam geçiyordum aslında ama eklemesem içimde kalacaktı

Deniz' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Anlatımındaki ritim ve bütünlük yazının başından sonuna kadar korunmuş Sert olacak ama bu yorum biraz tek
Evet kısmen haklısın @Deniz, ama tüm kullanıcılar için aynı şeyi söylemek zor

Turkiye

Global Mod
Global Mod
Bangkok

Selam biraz göz atanlara

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @YaratıcıKalem

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Can' Alıntı:
Selam maceraperestler Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @YaratıcıKalem Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir Bu yoruma tamamen karşı değilim ama bazı yerlerde
Haksız değilsin @Can ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Damla

New member
Bangkok

Merhaba bilgili dostlar

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @YaratıcıKalem

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Abartmadan söyleyeyim, kendimce sonuç bu tarafa doğru gidiyor

Turkiye' Alıntı:
Selam biraz göz atanlara Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @YaratıcıKalem Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not Haksız değilsin
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Turkiye

iyiKalpliYolcu' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @YaratıcıKalem, gerçekten emeğine sağlık Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur
Bu konuda daha açık konuşacağım @iyiKalpliYolcu, ben tamamen farklı düşünüyorum

Eylul' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @YaratıcıKalem @YaratıcıKalem anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor
Tam olarak aynı fikirde değilim @Eylul, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında