Dereotlu Poğaça

Felaket

New member
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
İçi için:

  • Küp küp doğranmış kaşar peyniri (dilerseniz koymayabilirsiniz.
Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda uygun bir kaba sıvı yağ, yoğurt,kabartma tozu, yumurta tuz ve ince kıyılmış dereotu alınır ve karıştırılır.
  2. ondan sonrasında un azar azar eklenir yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir, hamurdan küçük bezeler alınır,yuvarlak hale getirilir ve içerisine bir küp kaşar peyniri eklenir,şekil verilir.
  3. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında 20 dakika pişirilir ????.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst