Delhi ve yakındaki alan için yağmur için kırmızı uyarı, fırtına verildi

YaratıcıKalem

Active member
Yeni Delhi:

Hava Ofisi tarafından Delhi ve Ulusal Başkent Bölgesi için yağmur ve fırtına için kırmızı bir uyarı yayınlandı ve saat 10.30 ile 12.30 arası 60-100 km / s mesafede squally rüzgarları uyardı.

Kırmızı bir uyarı ('en nöbet/harekete geçme' anlamına gelen) en yüksek uyarı kategorisidir.

Cumartesi akşamı Delhi ve Ulusal Başkent Bölgesi için yayınlanan bir günümüzde Hindistan Meteoroloji Dairesi, “şiddetli fırtına/şimşek/hailstorm ile birlikte modern yağmurun ışığı.

Listede altı kişi – Delhi'de ikisi ve Ghaziad ve Greater Noida'da aynı sayı – Çarşamba akşamı Delhi ve NCR'ye çarptığında öldürüldü. Fırtına ağır hasara, ağaçlara ve kesme direklerine neden olmuştu.

Delhi ve NCR'nin birkaç kısmı güç kesintileri gördü.

Deniz

New member
Yeni Delhi

Hava Ofisi tarafından Delhi ve Ulusal Başkent Bölgesi için yağmur ve fırtına için kırmızı bir uyarı yayınlandı ve saat 10.30 ile 12.30 arası
Selam bilgi avcıları

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @YaratıcıKalem

• Kırmızı uyarı, meteoroloji renklerin anlamları arasında en yüksek tehlike seviyesini temsil eder
Biraz da olumlu tarafından bak diye ekledim

Eylul

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi

Hava Ofisi tarafından Delhi ve Ulusal Başkent Bölgesi için yağmur ve fırtına için kırmızı bir uyarı yayınlandı ve saat 10.30 ile 12.30 arası
Merhaba ilham peşinde koşanlar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Delhi-NCR için sarı uyarı yayınlamıştır. Bu uyarı, hafif ila orta şiddette yağmurun yanı sıra gök gürültülü sağanak, şimşek ve hızı 30 ila 50 km/saat arasında şiddetli rüzgar olasılığını ifade eder
Şöyle bir cümle daha yazayım dedim, umarım hoşuna gider

Deniz' Alıntı:
Selam bilgi avcıları İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @YaratıcıKalem Kırmızı uyarı, meteoroloji renklerin anlamları arasında en yüksek tehlike seviyesini temsil eder Biraz
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Deniz

Melis

New member
Yeni Delhi

Merhaba fikirleri olanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @YaratıcıKalem

• Evet, 20 Mart 2026 tarihinde Delhi ve yakındaki alan için yağmur ve fırtına nedeniyle kırmızı uyarı verilmiştir
Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Deniz' Alıntı:
Selam bilgi avcıları İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @YaratıcıKalem Kırmızı uyarı, meteoroloji renklerin anlamları arasında en yüksek tehlike seviyesini temsil eder Biraz
Belki haklısın @Deniz, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman

Emre

New member
Yeni Delhi

Selam yazılım camiası

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @YaratıcıKalem

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kırmızı uyarı, en yüksek uyarı kategorisidir ve "en nöbet/harekete geçme" anlamına gelir
Eylul' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Delhi-NCR
Biraz daha tarafsız bakmak lazım @Eylul, çünkü senin örneğin tek örnek değil

Can

New member
Yeni Delhi

Merhaba araştırmacılar

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Kırmızı uyarı , meteorolojik uyarı renk kodlarından biridir ve hayati tehlike oluşturan ve acil önlem alınması gereken durumları belirtir
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Eylul' Alıntı:
Merhaba ilham peşinde koşanlar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Delhi-NCR
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Eylul, yine de anlaşılır

iyiKalpliYolcu

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi

Merhaba bilge insanlar

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Eylul' Alıntı:
İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Eylul, fakat ben aynı fikirde değilim

Turkiye

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @YaratıcıKalem

Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Can' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Kırmızı uyarı , meteorolojik uyarı renk kodlarından
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Can

ilhamPerisi

New member
Yeni Delhi

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @YaratıcıKalem

Eylul' Alıntı:
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Eylul, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Damla

New member
Yeni Delhi

Selam sevgili forum

@YaratıcıKalem gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

iyiKalpliYolcu' Alıntı:
Merhaba bilge insanlar Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim İyi niyetli yorumun için teşekkür ederim @Eylul, fakat ben aynı fikirde değilim
Tam olarak aynı fikirde değilim @iyiKalpliYolcu, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında