Dana Rozbifli Pizza

Felaket

New member
Dana Rozbifli Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 30 gram beyaz un
  • 1 paket instant (hızlı) maya
  • 400 ml ılık su (40 derece ısıda)
  • 220 gram beyaz un
  • 190 gram tam buğday unu
  • 130 gram semolina unu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;

  • 1 su bardağı rende domates
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
Üzeri için;

  • 100-150 gram rende mozarella
  • 50 gram (4dilim) dana rozbif
  • 1 demet roka
  • 40-50 gram kadar ince dilimlenmiş eski kaşar
  • Zeytinyağı
Dana Rozbifli Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Derin bir yoğurma kabında 30 gram un, maya ve suyu karıştırıyoruz. Üzerine bez örtüp 20 dk beklemeye bırakıyoruz. Öbür bir kasede beyaz un, tam buğday unu, semolina unu ve tuzu karıştırıyoruz.
  2. 20 dakikanın sonunda mayalı karışıma zeytinyağını ekliyoruz. Un karışımımızı da ekliyoruz ve ele yavaşça yapışan bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamurun üzerini bezle örtüp bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. Sos için; zeytinyağını tencereye alıyoruz, içerisine ezilmiş sarımsakları ekliyor 1-2 dk çeviriyoruz. Akabinde rende domates, salça, ketçap, kekik ve tuzu ekliyoruz.
  4. Kısık ateşte kaynatarak yoğunlaşmasını bekliyoruz. İstediğimiz kıvama geldiğinde kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Fırını turbo ayarda 210 dereceye ayarlıyoruz. Pizza taşımız var ise ısınmak üzere fırına koyuyoruz. Tezgaha semolina unu serpiyoruz, kabaran hamurumuzu üzerine alıyoruz, kenarlardan katlayarak toparlıyoruz.
  6. Hamurumuzu dört eşit modüle ayırıyoruz. Her bir parçayı top haline getiriyoruz. Az ölçüde semolina unu serptiğimiz tezgahta hamur açıcı yardımı ile yaklaşık 24-25 cm çapında açıyoruz (Hamurumuzun kenarlarından 1cmlik kısmı daha kalın ortası ince olmalı)
  7. Fırından pizza taşımızı çıkarıyoruz, açtığımız hamuru taşın üzerine alıyoruz. Hazırladığımız sostan çokça sürüyoruz.
  8. Rendelenmiş mozarellayı da üzerine yayıp fırına sürüyoruz. Peynirler eridikten daha sonra pizzamızı dışarıya çıkarıp dana rozbifleri diziyoruz. tekrar fırına sürüyoruz (Toplamda yaklaşık 15-20 dakika pişiriyoruz)
  9. Pişen pizzamızı fırından çıkarıp, roka ve dilimlenmiş eski kaşarlar ile süslüyoruz. Servis tabağına alıyoruz. En son üzerinden yüksek kalite bir zeytinyağı gezdiriyoruz ve pizzamız servise hazır ????
Dana Rozbifli Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst