Çıtır Ve Gevrek Simit

Felaket

New member
Çıtır Ve Gevrek Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 200 gram tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Ilık su
  • Pekmez
  • Kavrulmuş susam
Çıtır Ve Gevrek Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamur için bütün materyalleri karıştırıp yarım saat dinlendirelim.
  2. O ortada pekmezi suyla açalım şayet elinizde kavrulmuş susam yoksa kısık ateşte yeteri kadar susamı kavurup soğumaya bırakalım.
  3. Dinlenmiş hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde koparıp iki farklı silindir formunda elimizle iki ucu birleştirip ikili örgü biçimi verip yuvarlayalım.
  4. Ardından pekmezli suya güzelce batırıp susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Benim fırınım varsayımı 20 dakikada pişirdi ancak değişiklik gösterebilir.
  6. Pistiginden emin olunca fırından alalım 2 3 dakika dinlendikten daha sonra servise hazır. Afiyet olsun ????.
Çıtır Ve Gevrek Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst