Felaket
New member
Çıtır Sarma Börek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Çıtır Sarma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 1 kilo yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım)
- 1 tane sade soda
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta akı harcına sarısı üzerine
- Maydanoz
- Lor peynir
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaseye yumurta akı koyup, çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
- Soda ve un ekleyip, yeniden yeterlice çırpalım.
- Maydanoz ve lor peyniri de hazırlayalım.
- Yufkayı tezgahın üzerine serelim.
- Hazırladığımız sostan kepçe ile her yerine gelecek biçimde bol gezdirip fırça ile dağıtalım.
- Bir kat daha yufka serip, yeniden sostan üzerine gezdirelim.
- 8 eşit modüle üçgen biçiminde keselim.
- Geniş tarafa peynirli materyalden koyup saralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180c fırında 30 dk denetimli pişirelim.
Çıtır Sarma Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı