Felaket
New member
Çıtır Çıtır Tereyağlı Sarıyer Böreği (Pratik Ve Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 35 adet baklavalık yufka (800 gram paket yeterlidir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet kuru soğan
- 600/700 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Kalan sos
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda soğanları küp küp doğrayalım. Çok küçük olmamasına dikkat edelim.
- Tavamızı ocağa aldıktan daha sonra soğanlarımızı ek edelim.
- Soğanlar yavaşça pembeleştikten daha sonra kıymayı ek ederek kavurmaya devam edelim.
- Baharatları ek ederek 3-4 dakika kavurmaya devam edelim ve ocaktan alalım.
- İç harcı katiyen fazlaca sıcak iken kullanmayalım, kesinlikle soğumasını bekleyelim.Bunun için tavadan öteki bir kaba alalım.
- Küçük bir tava yahut tencereye tereyağını alarak eritelim ve üzerine süt ve sıvı yağı ek edelim.
- Yufkanın 2 adedini üst üste koyalım ve süt yağ karışımından sürelim.
- (önemli not : tezgaha koyduğunuz birinci yufkaya sos sürerseniz yufka tezgaha yapışacak ve kopacaktır).
- 3. Ve 4. Yufkayı da birebir biçimde üst üste dizelim. Son katı yerleştirdikten daha sonra sos sürmeyelim ve yufkanın uzun kenarına kıyma harcından koyalım ve ince bir çizgi üzere yayalım.
- Ardından yufkamızı rulo biçiminde sarıyoruz. Rulo haline getirdikten daha sonra yavaşça “u” haline getirelim.
- Tepsinin altına yağlı kağıt koyalım.
- Diğer yufkalarımızı da 5 kat olacak biçimde hazırlayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
- Kalan sosu dilerseniz hazırladığınız “u” formundaki böreklerimizin üzerine sürebilirsiniz.
- Hazır olan böreklerimizi öncesinden ısıtılmış 190°c fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen böreklerimizi fırından alalım, üzerine elimizi ıslatarak hayli yavaşça su serpelim. bu türlü sertliği fazlaca yavaşça yumuşayacaktır. Birinci sıcağı çıktıktan daha sonra servis edelim. Afiyet olsun!.