Çıtır Çıtır Patatesli Börek

Felaket

New member
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı İçin Materyaller

Sos için;

  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet maden suyu
  • 3 adet yufka
İçi için;

  • 4-5 adet patates ( patatesin büyüklüğüne göre adet değişebilir)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda patatesleri soyup küp küp doğrayıp haşlayalım.
  2. daha sonra yumurta akı ve sıvı yağı derince bir kapta çırpalım.
  3. sonrasındasında üzerine bir şişe maden suyunu ekleyelim ve yeniden çırpmaya devam edelim.
  4. Yufkaları üst üste serelim ve her katına sostan, yufkanın her yerinde olacak biçimde ,sürelim.
  5. Ve yufkayı 20 eşit modüle bölüyoruz.
  6. Bu ortada patateslerimiz haşlandıysa şayet ezip baharatları ekleyip karıştıralım.
  7. Yufkaların uçlarına bir kaşık patates koyup sarıyoruz.
  8. Dilerseniz biraz buzdolabında bekletip daha sonra pişirebilirsiniz yahut bu kademede buzluğa da kaldırabilirsiniz. Buzluktan çıkınca hayli çözünmesini beklemeden pişirebilirsiniz.
  9. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp öncesinden.
  10. Isıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Çıtır Çıtır Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst