Çıtır Çıtır Patatesli Açma Börek (Kayınvalidemin Böreği)

Felaket

New member
Çıtır Çıtır Patatesli Açma Börek (Kayınvalidemin Böreği) Tanımı İçin Materyaller

1 tepsilik hamuru için materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hamurun orta katlarını yağlamak için

  • 100 gram tereyağı ( oda ısısında )
Böreğimizi açarken üzerine içine sürmek için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için

  • 4 tane orta uzunluk patates haşlanmış soyulmuş ezilmiş olacak 1 küçük kuru soğanla birlikte tavada harmanlayın içine
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Çıtır Çıtır Patatesli Açma Börek (Kayınvalidemin Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle hamuru yoğurup dinlenmeye alalım.10 dakika kâfi.
  2. sonrasındasında mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  3. Servis pasta tabağı büyüklüğünde her bir bezeyi açalım.
  4. 8 adet olacak ikişer küme yapalım yani dört tane üst üste ve her katta tereyağı sürülmüş olacak ekmeğe çikolata sürer üzere bir yada iki kaşık sıvı yağ sürdüğümüz bir kaba açtığımız hamurları alalım.
  5. Üzerlerine streç sinemayla kapatalım 15 dakika bekletelim vaktiniz var ise 30 dakika bekletin dörtlü olan açtığımız bezeleri tezgaha alalım.
  6. Elimizi sıvı yağla yağla yağlayıp hamuru kenarlardan çekiştirerek el yordamıyla oklava merdane kullanmadan büyütebildiğimiz kadar büyütelim biraz yırtılma olursa da sorun değil.
  7. Tavada tereyağını eritip içine sıvı yağ ekleyin ve açtığınız yufkanın her yerine gelecek biçimde fırçayla sürün
  8. Patatesli harçtan yufkanın uç kısımlarına koyun.
  9. Hamuru fazlaca bastırmadan rulo yapın ister benim üzere üçgen hal verin isterseniz uzun şeritler halinde hiç bölmeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aktarın.
  10. Üzerlerine en son içine sürdüğümüz yağ karışımından sürün.
  11. Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin Afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Patatesli Açma Börek (Kayınvalidemin Böreği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst