Çıtır Çıtır Mis Kokulu Sokak Simidi

Felaket

New member
Çıtır Çıtır Mis Kokulu Sokak Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 kg un
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı mahlep
  • 2 paket kuru instant maya (yada 1 yaş maya)
  • Alabildiğince ılık su
Bulamak için

  • 1 su bardağı pekmez
  • 1.5 su bardağı su
Üstüne

  • 500 gram kavrulmuş susam
Çıtır Çıtır Mis Kokulu Sokak Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle hamuruyla başlıyoruz.Un, şeker sıvı yağ mahlep, maya ,tuz derin bir kaba alınıp kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğrulur ve 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Hamur dinlenirken susamı kavuruyoruz soğuması için yayvan bir tabağa alıyoruz.
  3. Diğer taraftan su ve pekmezi karıştırıyoruz.
  4. Mayası gelen hamuru yuvarlak kesimlere ayırıyoruz. Dolaya dolaya form verip bir kevgir sayesinde pekmezli suya bandırıp susama buluyoruz.
  5. 220 230 derecelik fırında 10 12 dk kadar pişiriyoruz. Benim hamurum biraz fazlaydı sayısını tam hatırlamıyorum lakin 16 18 civarı simit elde ettim. Tadı çıtırlığı tam sokak simidi havasındaydı umarım dener beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun ????.
Çıtır Çıtır Mis Kokulu Sokak Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst