Çıtır Çıtır Kat Kat Peynirli Börek

Felaket

New member
Çıtır Çıtır Kat Kat Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gr sıvı yağ
  • 100 gr süt
  • 100 gr yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 5 gr sirke
  • 1 çimdik tuz
  • Un
İç materyali;

  • 1 çorba kasesi peynir
  • İsteğe bakılırsa maydanoz
Arası ve üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1/2çay bardağı sıvı yağ
Hamuru açmak için;

  • Nişasta (buğday, mısır yahut karışık farketmez)
Çıtır Çıtır Kat Kat Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel sıvı gereçleri kaba koyup karıştırıyoruz.
  2. Malzemeler karıştıktan daha sonra 1 su bardağı un ekleyip kabartma tozu ve tuzu ekliyoruz. Yavaş yavaş un eklemeye devam ediyoruz.
  3. Hamur ele yapışmayan kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur olunca bezelere ayırıp kenara alıyoruz.
  4. Oklava ile ince ince açıyoruz.
  5. Bir tavaya margarin, tereyağı ve sıvı yağını ekleyip kaynatmadan eritiyoruz. Tepsinin tabanına erittiğimiz yağdan 1 yemek kaşığı sürüyoruz.
  6. Açtığımız hamuru serip tıpkı biçimde yaklaşık 15-20 tane açıyoruz ve seriyoruz.
  7. Ardından peynirini ekleyip bir daha 15-20 kat yapıyoruz. Her kata fazlaca olmamak kaydıyla azar azar fırça ile yağ sürüyoruz.
  8. En son böreği kesip kalan yağı döküyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız ayarda 20 dakika pişiriyoruz.
  10. (ölçüler teğe birdir. yani 100 gr yerine 1 çay bardağı, 1 su bardağı vs koyabilirsiniz. yumurta, sirke, kabartma tozu ölçü 2 su bardağına çıkmadan artırılmamalıdır.)
Çıtır Çıtır Kat Kat Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst