Çıtır Çıtır Gül Böreği

Felaket

New member
Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
iç harcı için;

  • ıspanak
  • Lor peynir
  • Patates
  • Soğan
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz
Sosu için;

  • Yarım fincan yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu
Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yufkaları dörde bölerek 8 kesim elde ediyoruz ıspanak lor soğan tuz ve pul biberi bi kapta karıştırıyoruz.
  2. Bur da doğradığımız ıspanağı evvel 1 tatlı kaşığı tuzla ovarak öldürecez.
  3. daha sonra haşladığımız patatesi rendeliyoruz.
  4. 1 adet soğanı doğrayıp nane tuz ve pul biber koyuyoruz bu biçimdece içlerimiz hazır oldu.
  5. sonrasındasında yumurta yoğurt ve sıvı yağı karıştırarak sosumuzu hazırlıyoruz.
  6. Hazırladığımız sostan yufkaya sürüyoruz geniş tarafına hazırladığımız içi koyup sarıyoruz.
  7. Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine sostan sürerek susam çörek otu atıp 18 derece önce ısıtılmış fırında kızarana dek pişiriyoruz afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst