Çıtır Börek

Felaket

New member
Çıtır Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet hazır yufka
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı sirke
Ortası için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzerine sürmek için;

  • Yumurta
Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un, sıvı yağ ve sirkeyi karıştıralım. çabucak sonrasında kabartma tozunuda ek edip, karıştıralım.
  2. Bir tane yufka serelim üzerine sostan her yerine gelecek biçimde sürüp bir kat daha yufka koyalım.
  3. 12 modüle kesip, ortasına peynir koyup, saralım başka yufka ortasında birebir süreci yapalım.
  4. 250 derecede fırında pişirelim.
Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst