Cıllık

Felaket

New member
Cıllık Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat (Tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 su bardağı un (Unu denetimli ekleyeyim akışkan bir hamur olacak)
Üzerini yağlamak için;

  • Margarin
Cıllık Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tüm gereçleri mikserde çırpın.
  2. Yağsız tavayı ocağa alın ve ısındıktan daha sonra tavayı yağlamadan bir kepçe dolusu hamurdan döküp, kepçenin gerisiyle hamuru yayın.
  3. Kısık ateşte üstündeki gözeneklerin hepsi kaybolana kadar pişirin (Biraz kalın bir hamur olacak ince olmayacak onu siz ayarlarsınız)
  4. Pişen hamurun üzerine margarin ile yağlayın hamur bitene kadar bu sürece devam edin her pişen hamuru yağlamayı unutmayın hamur olan kısmı yağlanacak tek taraflı. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Cıllık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst