Çiğ Börek

Felaket

New member
Çiğ Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı su
Çiğ Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamurunun hazırlanışı: Un, tuz ve suyu yoğurma kabına alıp yoğuralım. (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama bakılırsa göz sonucu ayarlayalım.
  2. İç harcın hazırlanışı; tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyelim.
  3. İçerisine tuz, karabiber ekleyelim ve kıymamızı sulandıralım.
  4. Hamurumuzu 20 bezeye ayırıp açalım.
  5. İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim.
  6. Kızgın yağda alt üst kızartalım.Afiyet olsun.
Çiğ Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst