Cantik Pide

Felaket

New member
Cantik Pide Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 büyük domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
Cantik Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yoğurma kabına un harici öbür tüm gereçleri alıp, karıştıralım.
  2. Ununu denetimli bir biçimde ekleyip, ele yapışmayacak biçimde yoğurup, mayalandıralım.
  3. İç harcı için; soğan, biber ve domatesi ince ince doğrayıp, baharatlarınıda ekleyip, kıymayla yoğuralım.
  4. Mayalanan hamuru bezeleyip, ortasını parmak uçlarımızla açıp, hazırladığımız kıymalı harçtan koyup, tepsi mayasında 20-25 dakika dinlendirelim.
  5. Tepsi mayasından daha sonra yumurta sarısını sürüp, 80 derece fırında 20 dakika fırına gönderelim. Üzerleri kızarınca alalım. Afiyet olsun
    ♥
Cantik Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst