Felaket
New member
Calzone Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için;
- 1 kilo un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet kapya biber
- 2-3 adet sivri biber
- 1 kase mantar
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kase sucuk
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 kase konserve domates sosu
- 1 tatlı kaşığı tuz, kekik
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun gereçlerini yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru 5 ya da 6 bezeye ayırıyoruz.
- İç harcı için gereçleri ince bir biçimde doğruyoruz.
- Sosumuz için, üç yemek kaşığı domates sosunu farklı bir kaba alıyoruz, kalan sosun içine baharatlarını ve tuzunu ek ediyoruz karıştırıyoruz.
- Hamurlarımızı merdane sayesinde açıyoruz, içine evvel baharatlı domates sosunu sürüyoruz daha sonra materyalleri birer avuç alarak sosun üzerine koyuyoruz, kapatıyoruz.
- Kenarlarını alttan üst gerçek kapatarak sıkıştırıyoruz tepsiye aldığımız hamurun üzerine ayırdığımız sade domates sosunu sürüyoruz, üzerine kaşar peyniri ekleyip 220 derece fırında pişiyoruz.