Felaket
New member
Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 6 adet yufka
- 1 şişe maden suyu ( 200 ml)
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( 140 ml bardakta)
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 çimdik tuz
- 3 orta patates
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Tuz, bir çimdik karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayıp sıcakken tereyağ ile püre haline getirin ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Derin bir kabın içerisine yumurta akı, sıvı yağ, maden suyu ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Üç yufkanın her katına sostan güzelcene her yerine sürüyoruz. İster 8 – 16 eşit modüle bölüyoruz.
- Yufkanın uçlarına patates harcından 1 yemek kaşığı ekleyip sarıyoruz.
- Diğer kalan üç yufkayıda birebir biçimde sosluyoruz uç kısmına peynir yahut patates harcını fazla yapıp patatesli devam edebilirsiniz.
- İsterseniz çabucak yahut biraz buzdolabında üzerini streçleyip bekletip pişirebilirsiniz. Yahut bu etapta buzlukta korumada edebilirsiniz.
- İstediğiniz vakit buzluktan çıkartıp epeyce çözülmesini beklemeden yumurta sarısı sürüp küçük çizgiler atıp 180 derecede fırında kızarana kadar pişirin. ????Afiyet olsun????.