“Bunlar Gibi Küçük Kapılarda”: Shubman Gill’in Avustralya’ya Karşı 4. Testinde Ahmedabad Sahası Hakkındaki Dürüst Kararı

YaratıcıKalem

Active member
Shubman Gill, doğal hücum oyununu oynarken oyundan atılırsa sorun yaşamıyor ama onu rahatsız eden, kendisine doğal gelmeyen bir savunma şutu oynarken oyundan çıkmasıydı. Altın bir koşunun tadını çıkaran Gill, şimdi iki aydan kısa bir süre içinde formatlarda beş yüze ulaştı ve seri üç aya uzatılırsa sayı altı olur. İki test yüzü, bir çift ve bir T20I yüz dahil olmak üzere üç ODI tonu içerir. Peki yalın yama sırasında kendine ne söyledi? “40’lar ve 50’ler (2021’de Yeni Zelanda’ya karşı 52 ve 44) sayı attığımda ve çıktığımda ortada bir aşama vardı ve İngiltere’de bir defaya mahsus beşinci Testi oynadığımda, 20 küsur (17) puan aldım ve ben o vuruşlarda erken çıktı,” Gill, 15 Testlik kariyerindeki o kadar da iyi olmayan aşamayı hatırladı.

“Sete girer girmez aşırı savunmacı ve aşırı temkinli davrandığım hissine kapıldım. Artık hazır olduğum için mümkün olduğu kadar uzun süre vuruş yapmam gerekeceğini düşünüyordum. Kendimi çok fazla altına alıyordum. baskı ve bu benim oyunum değil.

“Bir kez hazır olduğumda, bir tür ritme giriyorum ve bu benim oyunum. Bu yüzden kendime, doğal oyunumu oynarken oyundan çıkarsam sorun olmadığını söylemem gerekiyordu. Bana doğal gelmeyen bir oyun türü” diye açıkladı.

Temel sebep, hazır hissettiğinde bile savunma oyunu oynamaya çalışmaktı.

“Eğer sete girdikten sonra bir şut atmaya çalışırsam, oyundan atılmayı kabul edebilirim çünkü bu bir şuttur ve benim infazım uygun değildi. ben,” düşünce sürecinde çok kesindi.

Anahtar, kendine baskı yapmamaktı.

“Bu yüzden kendime, bir dahaki sefere böyle bir durum ortaya çıktığında kendime çok fazla baskı yapmamam gerektiğini, artık hazır olduğum için dönüşmem gerektiğini söylemeliydim. Biraz serbest akışa ihtiyacım vardı. zihinsel makyaj hakkında daha fazla ve ben öncelikle buna odaklandım.” Saha vuruş için kolay değildi

Gil, Motera pistinin koşu skoru için kolay olmadığını değerlendirdi.

“Bence bu gibi küçük kapılarda, akıcı bir şekilde koşular yapmak zordur, ancak bu küçük kapılarda pozitif olmanız ve bu bekarları aramaya devam etmeniz de önemlidir.” İkinci akşam geç saatlerde Nathan Lyon’dan vurduğu altı kişi göze çarpıyordu.

“O (Rohit) az önce geldi ve biraz şaşırdı. Ama bunun benim şansım olduğunu söyledim. Off-spinner şu anda oynadığımız iyi bir kalede bowling oynuyorsa ve saha açıksa ve bu benim atışımdı ve ben Bir sınır (altı) için ona vuracağımdan eminim.”

Mohali’deki evinde beton kalelerde çok fazla kriket oynayan Gill, yatay vuruşlara karşı bir eğilim geliştirdi. Açılı yerine düz bir sopayla oynayabileceği bazı sürüşlerde vurdu ve sürecini açıkladı.

“Sanırım fedai oynadığınızda otomatik olarak gelişen şutlardan biri. Beton yüzeylerde plastik bir topla ve biraz daha dolgun toplarla fedai oynamaya alışkınım.

“Tekrar tekrar uyguladığımda gelişti ve her şeyden daha içgüdüseldi.” “Çapraz vuruşlu şutlar oynamıyorum”

Gill, durgunluk dönemlerinin olduğu böyle bir pistte, kişinin düşüncesiz atışlar yapmamak için zihnini eğitmesi gerektiğini söyledi.

“Kendinize sürekli olarak işlerin iyi gittiğini hatırlatmalısınız çünkü en uzun süre bir sınıra çarpmadığımız bir aşama vardı ve o zamanlar, kendinize şu anda koşmuyorsanız sorun olmadığını söylemeniz gerekiyordu. süreçlerinize bağlı kalırsanız 2-3 sınır alacağınız bir aşırılık olacaktır.

“Yani süreç sabrınızı kaybetmek değil, dışarı çıkabilirsiniz ama aynı zamanda sınırları da aşabilirsiniz.” Kaçtığı tek soru, ilk iki testi kaçırmanın sinir bozucu olup olmadığı ve bununla nasıl başa çıktığıydı.

“Dürüst olmak gerekirse pek değil. Sadece antrenman yapıyordum, antrenman yapıp fırsatlar yakalamak benim elimde değil, takım yönetiminin elinde. Elimden gelen her şeyi yapıyordum.”

Günün Öne Çıkan Videosu

İzleyin: Axar Patel Ve Karısı Meha Ujjain’deki Baba Mahakal Tapınağını Ziyaret Etti

Bu yazıda bahsedilen konular