Boyoz Börek

Felaket

New member
Boyoz Börek Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yufka
İç gereci için;

  • Peynir
  • Maydanoz
Böreklerin üzerine dökmek için;

  • 1 şişe maden suyu
Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
Boyoz Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Sos için su, sıvı yağ, süt bir kaba alınıp, karıştırılır. Yufkanın bir tanesi tezgaha açılır.
  2. Üzerine sostan bir ölçü gezdirilip, her tarafına sürülür.
  3. Yufkamız evvel dörde çabucak sonrasında her bir kesim ikiye kesilir.
  4. Yani toplamda 8 kesim olması gerek. Her bir modüle peynir maydanoz koyulup sarılır. sonrasındasında gül formunda kıvırılır.
  5. Bütün yufkalara birebir süreç yapılır ve böreklerimiz bir tepsiye yerleştirilir.
  6. Üzerlerine maden suyu gezdirilip bir kaç saat bekletilir.
  7. Dinlenen böreklerin üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürülüp, 200 derece fırında pişirilir ve ılık iken servis yapılır.
Boyoz Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst