Felaket
New member
Bol Soslu Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 400 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kıymaları tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
- Sıvıyağı ekliyoruz. Akabinde soğanları, biberleri ekliyoruz. Biraz daha çeviriyoruz.
- Baharatları da ekleyip 5 dk daha pişiriyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
- Sosu için olan tüm gereçleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Baklava yufkasından bir adet alıp masaya seriyoruz.
- Ortasına hazırladığımız sostan sürüyoruz.
- Bu süreci 3. Yufkaya kadar yinelıyoruz.
- 3. Yufkada ise kıymayı koyup rulo biçiminde sarıyoruz.
- İsteğe göre dikdörtgen yahut yuvarlak tepsiye diziyoruz.
- Kalan sosumuzu üzerine çokça sürüyoruz.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.