Bol Soslu Çıtır Kıymalı Börek Tanımı

Felaket

New member
Bol Soslu Çıtır Kıymalı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
İç harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Bol Soslu Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kıymaları tencereye alıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Sıvıyağı ekliyoruz. Akabinde soğanları, biberleri ekliyoruz. Biraz daha çeviriyoruz.
  3. Baharatları da ekleyip 5 dk daha pişiriyoruz. Soğuması için kenara alıyoruz.
  4. Sosu için olan tüm gereçleri bir kapta karıştırıyoruz.
  5. Baklava yufkasından bir adet alıp masaya seriyoruz.
  6. Ortasına hazırladığımız sostan sürüyoruz.
  7. Bu süreci 3. Yufkaya kadar yinelıyoruz.
  8. 3. Yufkada ise kıymayı koyup rulo biçiminde sarıyoruz.
  9. İsteğe göre dikdörtgen yahut yuvarlak tepsiye diziyoruz.
  10. Kalan sosumuzu üzerine çokça sürüyoruz.
  11. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Bol Soslu Çıtır Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst