Biberli Ekmek

Felaket

New member
Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Un
Biberli harcı için

  • 3 soğan
  • 4 kapta biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 bardak sıvı yağda az kavuralım
  • Karabiber
  • Çok az kimyon
  • Kekik
Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle sütü ılıtalım içine ılık suyu da ek edip, mayayı dökelim.
  2. İçerisine şekeri ilave edip, 15 dk mayalanmaya bırakalım.
  3. hemen sonrasında tüm gereçleri ekleyip, yoğuralım yavaşça ele yapışan bir hamur olsun. Ben cıvık yoğuruyorum elimi yağa batırıp, biçim veriyorum daha puful puful oluyor.
  4. 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlıyoruz.
  5. yeniden yarım saat tepsi mayası verdikten daha sonra elimizi yağlayıp üzerine bastırıyor harcı kaşık sayesinde koyuyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst