Bayatlamayan Pofuduk Poğaça

Felaket

New member
Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet kuru maya
  • 2 su bardağı ılık süt ( sıcağa yakın olsun başka kapta maden suyu ile karıştırılacak ve karışım el yakmayan ılıklıkta olmalı )
  • 1 adet sade maden suyu
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( sarıları üzerine, akı hamuruna girecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Yumuşak ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar ölçüde un
Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı şeker ( yumurta sarısına ek )
  • Susam
  • Çörek otu ya da haşhaş
Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kuru maya ,şeker ve süt – maden suyu karışımını çırpma teli ile karıştıralım.
  2. Bu karışımı 10 dakika üzeri örtülü dinlendirelim.
  3. Sıvı yağ ,yumurta akı ve mahlep ,tuz eklenerek karıştıralım.
  4. Un ek edelim yavaş yavaş ve kıvamı bakılırsa göre.
  5. Hamurumuzu üzeri kapalı ve karanlık bir yerde 40 dk mayalanmaya bırakalım.
  6. Dilediğiniz iç harcı ile ya da sade form verip öncesinden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirelim.
  7. Pisirme müddeti fırından fırına değişiklik gösterir bu yüzden denetim altında olursa uygun olur.Afiyet olsun.
Bayatlamayan Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst